donderdag 30 oktober 2008

Meer kleur in het verenigingsleven

Woensdag 29 oktober organiseerde de gemeente Leidschendam-Voorburg een themabijeenkomst integratie om te bevorderen dat er meer allochtone burgers mee gaan doen aan de sport- en culturele verenigingen in de gemeente. De discussie ging over het werven van allochtone leden en over het betrekken van ouders bij de vereniging. Er waren ook mensen uit Den Haag uitgenodigd om te vertellen over hun ervaringen. De korfbalvereniging HKV Ons Eibernest gaf aan dat ze juist niet proberen om allochtone kinderen te werven, maar de kinderen vragen om een vriendje of vriendinnetje mee te nemen en dat werkt!
Stichting Meander gaf aan dat er voorlichting nodig is om ouders te betrekken bij de vereniging: leg uit dat de verenigingen vaak gebaseerd zijn op vrijwilligerswerk, waardoor de prijzen laag zijn. (www.stmeander.nl)
Er zijn overigens verenigingen waar je als ouder moet aangeven welke vrijwilligersbijdrage je gaat leveren. Neem de voetbalvereniging van mijn eigen kind. De contributie bedraagt slechts 104,- per jaar voor een 8-jarige ... en ik heb me opgegeven voor bardienst. Deze week kreeg ik een mailtje: dat wordt 3 uur in de 6 à 8 weken. Sommige verenigingen gaan nog een stap verder: daar kun je je bijdrage afkopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten