zaterdag 19 juni 2010

Overhandiging Speurtocht Zuiderpark



Vrijdag 18 juni was het zover: ons speurtochtboekje 'De verdwenen olifant in het Zuiderpark' was 'vers van de pers' en kon overhandigd worden. Maar aan wie? Aan de stadsdeelwethouder, de twee prijswinaars van de wedstrijden, een afgevaardigde van ADO of aan Aadje Piraatje van het Bowling & Recreatiecentrum Zuiderpark?

Door 'Olifantje Prik' met elkaar te spelen (van onze olifant was de staart verdwenen) werd stadsdeelwethouder Rabin Baldewsingh de winnaar. Maar hij gaf zijn boekje weg aan de jonge prijswinnares Lynn van der Laan van basisschool De Jonge Wereld.

Aan het speurtochtboekje is hard gewerkt. Van informatie verzamelen over het Zuiderpark, liedjes maken, bijbehorende illustraties, diverse proefwandelingen (wij kennen de route nu op ons duimpje), redactie, redactie en nog eens redactie, vormgeving en drukwerk door Keen.nl, persmoment en verspreiding. Met tussendoor een troetelnaamwedstrijd voor het Zuiderpark (gewonnen door Mieke Witte, IVN-natuurgids, met OASE) en een schrijfwedstrijd voor basisscholen, waarvan Lynn de winnares werd met haar inzending 'IJsprinsesje' dat opgenomen is in het boekje. De speurtocht is een spannend verhaal geworden voor jong en oud over de geschiedenis van het Zuiderpark. Met dank aan het initiatief van wijkplatform Morgenstond, Margua Helfrich en Anneke du Chatinier, met ondersteuning van Serap Bulaz van de Bibliotheek Den Haag (Bouwlust, Moerwijk, Morgenstond en Wateringse Veld) en de subsidie van de gemeente Den Haag, Escamp om van krachtwijken prachtwijken te maken.

In de eerste week en laatste week van de zomervakantie is het mogelijk de wandeling onder mijn begeleiding als schrijfster, kapitein Liekie, te lopen op: dinsdag 6 juli, vrijdag 9 juli, dinsdag 10 augustus en donderdag 12 augustus van 14.00 tot 15.30 uur.

Voor meer informatie/aanmelden kijk op: www.kleischip.nl/zuiderpark.html


Geen opmerkingen:

Een reactie posten