zaterdag 19 juni 2010

Ernst en Bobbie en het geheim van de Monto Rosso

De vrijdag nadat de filmopnamen gemaakt waren van de nieuwe film van Ernst en Bobbie waren wij, de Kleischipdames Foske en Angelique, op bezoek bij Bobbie, Gert-Jan van den Ende. Gert-Jan had een nieuwe tune gemaakt voor het Kleischip en vandaag zouden we de tune inzingen.

Maar eerst was het tijd om wederzijdse wetenswaardigheden uit te wisselen. Drie Bobbie-tunues hingen schoon aan de haak. Eén ervan was het stunttunue met gaten voor touwen en kabels.

Op zijn laptop liet Gert-Jan ons de foto's zien. Eén groot jongensavontuur. De spectaculaire achtervolging op de Monto Rosso leverde echter zoveel sneeuwstuif op, dat de opnames over moeten. Nog een keer voor filmopname naar de Monto Rosso is echter alles behalve een straf. Dus Gert-Jan kijkt uit naar de volgende opname en onze kinderen inmiddels naar hun spannende film die in de herfstvakantie uitkomt.

Daarna was het tijd om de tune in te zingen. Foske had haar zoontje Otto van 7 jaar bij zich, want die had een roostervrije dag van school. Hij was erg nieuwsgierig naar het studiokamertje waar Gert-Jan zelf al zijn muziek maakt. Het kamertje is echt een heel klein kamertje! Het inzingen gebeurde in de deuropening. Een speciale microfoon werd neergezet en het inzingen door mij kon beginnen.'Alle hens aan dek, allemaal over de loopplank, ga hier maar lekker zitten, zwemvesten aan. Kom maar op het Kleischip ...' Samen met Fos achter de microfoon en toen met z'n vieren: Ahoy!!

En dat Ahoy werd een paar keer verdubbeld, zodat het een heel koor werd. Met Otto's heldere stem er bovenuit! Luister maar op: http://www.kleischip.nl/

En voor de film Het geheim van de Monto Rosso kijk op: http://www.ernstbobbie.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten